Mult asteptatele tigle se vor plia aspectului fiecarei case si vor fi mai ieftine decat panourile solare conventionale. Primele acoperisuri vor fi gata in urmatoarele luni.

Ridicarea acoperisului

Conform Reuters, mult asteptatele (si mult intarziatele) tigle Tesla au intrat, intr-un final, pe linia de productie in cadrul fabricii companiei din Buffalo, New York.

Tesla a inceput sa ofere chestionare proprietarilor caselor care au asigurat un depozit de $1000 pentru rezervarea noilor tigle producatoare de energie, instalarea acestora fiind asteptata in lunile urmatoare.

Se estimeaza ca tiglele solare vor avea un cost cu 10 – 15 procente mai mic decat pretul unui set complet de tigle si panouri solare. Sunt proiectate pentru a satisface o larga varietate de stiluri de acoperisuri, dorind sa asigure faptul ca exista o optiune potrivita esteticului fiecarei case.

Clientii au reusit sa plaseze depozitele pentru tigle cu model texturat sau neted, iar cei de la Tesla au promis ca, pana la sfarsitul anului, vor pune la dispozitie si optiunile de ardezie si toscana.

Curat si eficient din punct de vedere al costurilor

In functie de costul electricitatii in fiecare zona, Tesla estimeaza ca, de-a lungul vietii de 30 de ani a tiglelor solare, consumatorii ar putea sa adune economii semnificative si sa obtina chiar si profit.

Folosind exemplul unei case normale din Maryland, Tesla a calculat ca prin credite fiscale si valoarea energiei de-a lungul a 30 de ani, punand in calcul si costul unei baterii Powerwall, acoperisul ar putea aduce un profit de $8000 de-a lungul vietii sale.

Beneficiile acoperisurilor solare pentru mediu sunt nenumarate. Nu numai ca ajuta la diminuarea problemei de generare a combustibililor fosili, dar vor face acest lucru recuperand spatii utilizate deja.

Noile ferme solare sunt excelente pentru a asigura cantitati din ce in ce mai mari de electricitate catre zone mai vaste, dar dezvoltatorii sunt de multe ori nevoiti sa utilizeze brazde relativ mari pentru a asigura ca fermele lor sunt viabile din punct de vedere economic.

Asemanator panourilor solare utilizate pentru aportul domestic de energie, tiglele solare Tesla vor profita de zonele ocupate de cladiri; insa, vor face acest lucru prin metode mult mai eficiente din punct de vedere al costurilor.

2 thoughts on “Tesla a inceput oficial productia tiglelor solare in cadrul fabricii din Buffalo

  1. Mi-a placut faptul ca articolul de pe Pixio.ro nu se rezuma doar la recomandari generice, ci ofera sfaturi concrete si exemple de laptopuri care se potrivesc diferitelor tipuri de utilizatori. Este util sa stii care sunt cele mai bune optiuni in functie de bugetul disponibil si de activitatile pe care le desfasori.

  2. Articolul de pe Pixio.ro este foarte interesant si informativ. Ma bucur sa aflu mai multe detalii despre cum sa iti alegi cel mai potrivit laptop pentru nevoile tale. Sunt de acord cu autorul ca trebuie sa avem in vedere atat performantele, cat si portabilitatea si autonomia bateriei atunci cand facem o achizitie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *