Pavilion-de-gradina-ca-o-alternativa-la-foisoarele-clasice.jpg

Pavilioanele moderne de gradina nu sunt doar functionale, ci si diversifica frumos si infrumuseteaza spatiul. De asemenea, ofera o multime de posibilitati de amenajare – mai ales in cazul structurilor moderne, minimaliste.

Ele difera prin tipuri, materiale si dimensiuni, dar au functii similare si sunt perfecte daca se ia in calcul simplitatea asamblarii.

Pavilioane de gradina – tipuri

Pavilioanele de gradina sunt constructii cu un stil variat – de la traditional si ornamental, pana la complet simplu.

In magazine sunt oferite pavilioane patrate, rotunde, dreptunghiulare si poligonale – cu structura deschisa sau semiinchisa. Acoperisurile lor sunt din material textil sau din materiale rigide.

In magazinul gardenway.ro  vei gasi pavilioane de gradina acoperite cu perdele si cu plasa de tantari sau modele metalice moderne, care se vor potrivi in diverse stiluri ale gradinii.

Pavilionul de gradina de culoare crem, foto Gardenway.ro

Pavilioane de gradina – functii

Pavilioanele de gradina servesc cel mai adesea ca protectie impotriva soarelui, vantului si ploii. Sunt perfecte pentru o gradina, de exemplu, ca acoperis peste un jacuzzi, dar sunt utile si in zonele publice – unele dintre ele joaca rolul de pavilioane comerciale.

Utilizatorii folosesc pavilioanele de gradina cel mai adesea pentru relaxare si pentru a umbri o anumita zona sau ca pavilioane de garaj pentru masini, biciclete sau motociclete.

O parte a structurii are orificii practice de aerisire pe acoperis care asigura o circulatie optima a aerului.

Pavilion de grădină pe o terasă mare cu vedere la oraș, foto Gardenway.ro

Pavilioane de gradina – materiale

Materialele folosite la producerea pavilioanelor de gradina sunt durabile si de lunga durata. Cele mai simple copertine de gradina au rame metalice si tesaturi, de exemplu poliester, acoperisuri si pereti, adesea cu draperii decorative.

Exista, de asemenea, foisoare de modele din lemn si in stil tropical acoperite cu tesaturi usoare, translucide. Acestea arata grozav in gradinile elegante.

Pe de alta parte, pavilioanele de gradina din aluminiu sau otel (complet lipsite de pereti) sunt o alegere excelenta, de exemplu, pentru piscinele mici.

Cele mai moderne structuri au acoperisuri din policarbonat. Pavilioanele din policarbonat asigura in plus o durabilitate mare a acoperisului gradinii . Toate materialele sunt rezistente la umiditate si soare puternic.

Unele dintre ele protejeaza in plus utilizatorii impotriva razelor UV. Atunci cand alegi un material, poate fi util sa citesti ghidul despre ce pavilion de gradina sa alegi.

Care sunt avantajele pavilionului de gradina?

  • In primul rand, pavilioanele de gradina sunt mai usor de asamblat decat foisoarele de gradina si, prin urmare, – de asemenea, mai usor de dezasamblat.
  • In al doilea rand, creeaza un loc acoperit pentru relaxare sau pentru a manca, in timp ce arata grozav.
  • In al treilea rand, ele protejeaza impotriva anumitor conditii meteorologice si sunt ele insele rezistente la intemperii.
  • In al patrulea rand, sunt mai ieftine decat foisoarele si, in al cincilea rand – unele modele functioneaza chiar ca adaposturi de garaj.

Unde poate fi pozitionat un pavilion de gradina?

Un pavilion de gradina este o alternativa perfecta la un foisor traditional. Poate fi amplasat pe orice teren, inclusiv pe cel neasfaltat, motiv pentru care functioneaza excelent, printre altele pe gazon.

Il poti folosi si ca acoperis peste o terasa sau amplasat peste un jacuzzi in gradina. Pavilioanele de gradina sunt, de asemenea, alese pentru piscine si pentru amenajarea salilor de mese in aer liber.

Pot fi folosite atat pe terenuri private, cat si in zone tipic comerciale. Isi indeplinesc functiile perfect in locuri care nu sunt protejate in mod natural de soare si, datorita lor, utilizatorii castiga putina umbra.

Pavilion de grădină pe un teren de recreere, foto Gardenway.ro

Pavilioane pentru gradina – cum sa alegi?

Cand cumperi un pavilion de gradina, acorda atentie tipului de materiale utilizate (de exemplu, otel, plastic sau lemn), precum si sectiunii transversale a stalpilor (grosimea acestora determina durabilitatea si stabilitatea intregii structuri).

De asemenea, merita sa afli cat de usor sau dificil este sa asamblezi un pavilion de gradina, daca partile textile pot fi indepartate pentru spalare si daca poate fi protejat de vant, daca este necesar, de exemplu, cu pereti sau tesaturi suplimentare.

Ar trebui sa verifici daca structura trebuie demontata in sezonul rece si pusa intr-un spatiu protejat sau daca poate fi tinut afara pe tot parcursul anului.

In plus, unele pavilioane  pot fi achizitionate cu accesorii suplimentare – asa ca arunca o privire asupra sortimentului disponibil.

3 thoughts on “Pavilion de gradina ca o alternativa la foisoarele clasice

  1. Autorul subliniaza importanta educatiei digitale responsabile si sustine nevoia de a avea o abordare echilibrata fata de tehnologie. Este esential sa invatam cum sa folosim dispozitivele in mod responsabil si sa fim constienti de implicatiile lor asupra noastra si asupra mediului.

  2. Imi place faptul ca articolul ofera solutii concrete pentru a reduce impactul negativ al tehnologiei. Propunerea de a recicla dispozitivele vechi sau de a le dona este foarte utila si ar trebui promovata mai mult.

  3. Articolul prezinta o analiza interesanta a impactului tehnologiei asupra mediului. Sunt de acord cu autorul ca trebuie sa fim constienti de efectele negative ale consumului excesiv de gadget-uri si sa luam masuri pentru a reduce poluarea electronica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *