1161415892_wp67bc8422a181a5.13121162

Hei, chitaristule in devenire! ? Te-ai hotarat sa iti imbratisezi pasiunea pentru muzica si ai facut alegerea fantastica de a incepe sa canti la chitara electrica? Congrats! Dar, inainte sa iti pui ochelarii de soare si sa te visezi un rock star, hai sa discutam despre cateva greseli comune pe care le fac incepatorii. Scopul nostru? Nu sa te descurajam, ci din contra – sa te ajutam sa eviti aceste capcane in care au cazut multi entuziasti ca tine, la inceput de drum.

1. Neintelegerea echipamentului

Primul pas pe drumul tau muzical este sa intelegi ca nu doar chitara electrica conteaza! Este ca si cum ai cumpara o masina sport si ai uita sa pui benzina in ea. Amplificatorul tau este prietenul tau cel mai bun – asigura-te ca alegi unul care sa-ti puna in valoare sunetul. Nu uita de efecte! O pedala de distorsie poate transforma un riff simplu intr-unul care iti va face vecinii sa isi acopere urechile!

2. Ignorarea tehnicii corecte

Tehnica este esentiala atunci cand inveti sa canti la chitara electrica. Multi incepatori isi dezvolta obiceiuri proaste, cum ar fi o postura gresita sau o prindere necorespunzatoare a gatului chitarei. Aceste obiceiuri pot duce la disconfort pe termen lung si pot afecta progresul tau. Petrece timp inca de la inceput pentru a invata tehnicile corecte de pozitionare a mainilor si a degetelor. Sunt atatea tutoriale pe YouTube! Important este sa-ti acorzi timp, sa fii bland cu tine si progresul va veni garantat!

3. Lipsa exercitiului constant

Aici e o greseala pe care o fac multi: cred ca, dupa cateva zile de practica, vor deveni urmatorul Jimi Hendrix. Din pacate, realitatea nu functioneaza asa. Exercitiul constant este cheia, ca in orice alt hobby sau pasiune! Multi incepatori se simt descurajati cand nu vad rezultate imediate. Dar este normal sa dureze ceva timp pana cand abilitatile tale se dezvolta. Creeaza-ti un program de practica regulat si incearca sa incluzi exercitii variate, cum ar fi arpegiile, acordurile si solo-urile. Cu cat exersezi mai mult, cu atat vei deveni mai bun! Poate parea greu la inceput, dar chiar si 15-30 de minute pe zi pot face minuni.

4. Asezarea incorecta a corzilor

Asezarea corzilor este o alta problema frecventa. Unele chitare electrice vin cu corzi de calitate mai slaba, iar incepatorii nu stiu ca schimbarea lor poate imbunatati semnificativ sunetul instrumentului. Verifica periodic corzile sau roaga un specialist sa le examineze si inlocuieste-le cand este necesar. In plus, asigura-te ca ele sunt corect tensionate, altfel sunetul va fi distorsionat.

5. Neglijarea intretinerii chitarei

Gandeste-te la chitara ta ca la o planta: daca nu o ingrijesti, se va ofili. Curata-ti chitara dupa fiecare sesiune de practica. Uleiul de pe degete si praful pot afecta sunetul, iar o chitara murdara nu va suna la fel de bine. Asa ca, ia-ti o carpa moale si un produs special de curatare si da-i putin TLC (tender loving care)!

6. Compararea cu altii

Ah, compararea cu altii – dusmanul fericirii! ? Este usor sa te pierzi in ganduri negative cand vezi alti chitaristi care zboara pe notele muzicale. Fiecare are ritmul sau si propriul parcurs. Concentreaza-te pe progresul tau si bucura-te de fiecare mica realizare. Canta in fata oglinzii, fa-ti selfie-uri in timp ce canti si, cel mai important, distreaza-te! Chiar si cei mai mari chitaristi au inceput de la zero!

7. Neascultarea muzicii

Ascultarea muzicii este parte din procesul tau de invatare. Daca nu asculti muzica, e ca si cum ai gati, dar fara sa gusti deloc din mancare! Multi incepatori se concentreaza prea mult pe tehnica si uita sa asculte diferite stiluri si artisti. Observa cum folosesc chitara electrica in piesele lor si inspira-te. Vei invata multe despre dinamica muzicii si iti vei imbunatati creativitatea. Ascultarea muzicii este o parte esentiala a dezvoltarii ca chitarist.

In concluzie, chiar daca suna cliseic, fiecare greseala este o oportunitate de invatare. Dupa cum am zis si mai sus, chiar si cei mai mari chitaristi au fost candva incepatori! Asa ca, nu te descuraja si continua sa exersezi. Iar daca te gandesti sa iti achizitionezi prima chitara electrica sau sa o schimbi pe cea veche, da o fuga in magazinul online Sound Creation. Aici vei gasi o gama variata de chitare electrice care se potrivesc perfect stilului tau. Rock on! ?

Sursa foto: freepik.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *