Plosnitele de pat reprezinta o specie de insecte parazite din familia Cimidae. Hranindu-se cu sange, victimele vor fi animalele si oamenii. Cu toate ca nu sunt zburatoare, sunt destul de abile pe pereti, tavane, podele si se ascund in cadrul sau in tablia patului, in saltele si in somiere.In continuare, va prezentam cauzele, semnele, simptomele, precum si cateva remedii de acasa pentru plosnitele de pat.

Cauze
Conform EMedicine Health, plosnitele de pat pot fi gasite in zonele de pe glob cu climat tropical si temperat, se ascund in fisuri si in crapaturile somierelor, tabliilor de la pat, in saltele si in cadrele paturilor. Precum este descris in publicatie, pot fi raspandite dintr-un loc in altul prin intermediul mobilei, al bagajelor, obiectelor de imbracaminte si al saltelelor folosite. Per total, cauza de baza pentru supravietuirea plosnitelor de pat este lipsa igienei in privinta articolelor de mobila si imbracaminte.

Semne si simptome
Ca muscaturi de insecte, intepaturile plosnitelor de pat pot prezenta mai multe simptome. Conform WebMD, semnele de inceput ale muscaturii se pot manifesta prin inrosirea pielii si mancarimi. Publicatia descrie ca principalele zone afectate vor fi mainile si umerii.

Mai mult, plosnitele de pat vor lasa in urma lor o serie dreapta de muscaturi, diferite de semnele aleatorii lasate de alte insecte. Cu toate ca nu raspandesc boli, spre deosebire de tantari, muscaturile plosnitelor de pat provoaca iritatii atat de intense, incat persoana nu rezista sa nu se scarpine. Prin urmare, se pot produce zgarieturi, expunand zona la infectii. In unele cazuri, muscaturile pot cauza si reactii alergice.

Remedii de acasa
Cu toate ca exista medicamente pentru tratarea iritatiilor, inflamatiilor si a durerilor cauzate de muscaturile plosnitelor de pat, remediile de acasa pot fi mai accesibile in vederea alinarii simptomelor.

Uleiul de lavanda
Uleiul de lavanda este un agent capabil sa estompeze muscaturile plosnitelor de pat. Conform Oh Simply, se pare ca plosnitele de pat nu suporta gustul sau mirosul acestui ulei, deci se vor retrage. O forma concentrata din uleiului de lavanda sau diluata cu ulei de eucalipt, arbore de ceai si izma poate fi aplicata in jurul marginilor de la cadrul patului pentru a-i permite aromei sale puternice sa persiste timp de cateva zile. Lasand la o parte parfumul sau placut, lavanda poate distruge plosnitele de pat si ouale acestora.

Uleiul din arbore de ceai
Un alt remediu pentru plosnitele de pat este un spray insecticid derivat din uleiul de arbore de ceai. Conform Healthy and Natural World, uleiul din arbore de ceai are proprietati insecticide si poate fi un tratament natural capabil sa reduca infestatia cu plosnite de pat.

Precum este descris in publicatie, pentru preparare, persoana trebuie sa adauge 20 de picaturi de ulei din arbore de ceai si apa intr-o sticla cu pulverizator, dupa care sa scuture bine. Apoi, insecticidul poate fi stropit in zonele in care ar putea trai plosnitele. Sprayul cu ulei poate fi folosit pana cand se observa semne ca plosnitele au disparut.

Faceti curat
Curatarea casei si aruncarea lucrurilor nenecesare ar putea facilita eliminarea plosnitelor de pat. Conform Do Your Own Pest Control, toate obiectele personale, precum electronicele, asternuturile, jucariile moi sau plusate ar trebui reorganizate. Apoi, obiectele in care plosnitele s-ar putea ascunde ar trebui depozitate in pungi de plastic. Obiectele de imbracaminte sau cearsafurile ar trebui spalate in apa calda (peste 60 de grade Celsius). Ca alternativa, le puteti baga in uscator pentru cateva minute.

Plosnitele de pat se hranesc cu sangele animalelor sau oamenilor si pot migra prin intermediul podelelor, tavanelor sau peretilor. Muscaturile lor pot crea disconfort persoanei, afectandu-i activitatile din viata de zi cu zi, fie de la scoala sau de la locul de munca. Prin urmare, ar fi bine sa verificati mobila din casa si sa mergeti la un consult medical pentru evaluarea problemelor, planificarea unui tratament, interventii, educare si estimarea starii de sanatate.

2 thoughts on “Cauzele si simptomele muscaturilor plosnitelor de pat

  1. Am descoperit multe lucruri noi citind acest articol si sunt incantat de modul in care subiectul este abordat. In plus, apreciez faptul ca sursa informatiilor este mentionata corect si ca autorul isi asuma responsabilitatea pentru continutul prezentat. Cu siguranta voi reveni pe Pixio.ro pentru a citi si alte articole interesante.

  2. Articolul de pe Pixio.ro este extrem de interesant si informativ. Sunt impresionat de detaliile oferite despre subiectul abordat si apreciez efortul depus pentru a aduce aceste informatii la dispozitia cititorilor. Este clar ca autorul are cunostinte solide in domeniu si acest lucru se reflecta in calitatea articolelor publicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *