Este destul de greu sa punctezi aspectele care atrag doua persoane una de cealalta, pentru ca putem numi foarte multi factori. Ce are comunitatea stiintifica de spus despre ecuatia atractivitatii?Putem gasi, intr-adevar, frumusetea doar in ochii celui care priveste? Sau exista anumite caracteristici care fura ochii barbatilor cand acestia privesc o femeie?

Conform cercetarilor, barbatii se simt atrasi de anumite particularitati in defavoarea altora, iar acest comportament se datoreaza preponderent subconstientului, instinctului animalic. Trasaturile asociate procreatiei, senzualitatii si sanatatii sunt factorii cheie din arta seductiei.

Deci, care sunt caracteristicile femeilor de care barbatii se simt atrasi in secret?

1. Talie de clepsidra
Clepsidra se refera la ratia dintre solduri si talie, unde se vad solduri pline! De multe ori, femeile cred ca barbatii le-ar prefera mai slabe, dar atractivitatea formei corpului, la nivel instinctual, are mai mult de-a face cu modul in care corpul este perceput in relatie cu reproductivitatea.

Soldurile mai mari si posterioarele curbate denota abilitatea femeii de a purta copii. In timp ce femeile ar putea sa creada ca barbatii prefera un corp mai slab, acestia se simt mai atrasi de o silueta mai voluptoasa, care include si niste solduri late, capabile sa poarte copii.

O talie ingusta si soldurile voluptoase le semnalizeaza tinerete si fertilitate. Deci, nu va mascati formele! Daca aveti solduri ca Shakira, aratati-le!

2. Simetrie fizica
In Egiptul antic, simetria fizica reprezenta semnul suprem al frumusetii. Probabil datorita asocierii cu originile sanatoase si puternice.

Fie ca stiu sau nu, de multe ori, barbatii se simt motivati de un imbold instinctual sa se reproduca. Cand se face o comparatie, o fata conceputa pe model simetric va fi perceputa ca fiind mai frumoasa.

Nu va temeti daca fetele voastre nu sunt perfect simetrice; exista o multime de tutoriale pentru machiaje care va vor ajuta sa va egalati trasaturile asimetrice. Pe langa asta, nicio fata nu este perfect simetrica.

3. Plete lungi, superbe
Intr-un studiu din 2003 publicat in Human Nature, cercetatorii au studiat efectul a 6 tipuri diferite de coafuri, inclusiv: coc, despletit, cu aspect neingrijit, scurt, de lungime medie si lung.

Studiul a descoperit ca parul de lungime medie spre lunga era perceput mult mai atractiv si ca denota un semn de sanatate si longevitate.

Stilurile scurte au tendinta sa para mai barbatesti si parul prins induce o senzatie de rigurozitate. Un par lung si voluptos este, in mod firesc, mai sexy. Nu va mai bateti capul cu coafuri complicate sau cozi de peste, despletiti-va parul inainte de a iesi in oras.

4. Culoarea rosie
Uitati de rochita neagra! Cand vine vorba de atragerea privirii masculilor, totul se reduce la culoarea rosie.

Conform unui studiu din 2008 efectuat de catre cercetatorii de la Universitatea din Rochester, culoarea rosie este extrem de ispititoare cand vine vorba despre atractia dintre barbati si femei.

Studiul a aratat ca barbatii aleg femeile imbracate in rosu in defavoarea oricarei alte culori. Ganditi-va la culorile de Sf. Valentin sau la cartierul cu bordeluri din Amsterdam, rosu este culoarea seductiei si s-a descoperit ca este si un afrodiziac.

5. Mirosul feromonilor
Cand oamenii se refera la chimia reala pe care o simt fata de altcineva, se refera la miros. Conform unui articol din revista Smithsonian, mirosul poate influenta starea si alti factori biologici.

Spre exemplu, parfumul lacrimilor unei femei poate scade nivelurile de excitatie si de testosteron ale barbatului. Mirosul este un factor de atractie natural.

Companiile de parfumuri cauta o potiune magica a iubirii de ani buni, dar compozitia chimica pentru inducerea iubirii ramane un mister fara sanse de elucidare la orizont.

Nu exista un miros care sa ii poata atrage pe toti. In schimb, anumite parfumuri atrag anumiti barbati. Si mai interesant de atat, mirosul unei persoane poate transmite un mesaj despre preferintele sale sexuale sau poate semnala cand o femeie se afla in perioada menstruala.

Probabil ca vorba dragoste la prima vedere ar trebui schimbata cu dragoste la primul miros.

6. Ochi captivanti
Nu este niciun secret ca ochii sunt oglinzile sufletului. Dar, cand vine vorba de atractie, barbatii nu se prea pot abtine si raman fascinati de ochii frumosi.

Ochii in forma de migdala au o eficienta aparte cand vine vorba de a atrage atentia barbatilor, dar si culoarea joaca un rol important. Tentele deschise, intense ale oricarei culori vor atrage barbatii precum un colibri la zaharel.

Pe langa forma generala sau culoare mai exista si alte caracteristici. Cand sunt studiati pentru evaluarea atractivitatii, ochii cu pante curbate si genele inchise la culoare, mai distantate, vor fi trasaturi percepute ca fiind mai atractive.

In schimb, ochii apropiati si pleoapele cazute vor fi considerate mai putin atractive.

7. Tonul vocii
Conform unui articol din Psychology Today, barbatii vor considera mai atractive femeile cu un ton mai acut al vocii.

S-a descoperit ca atractivitatea vocala este un alt indicator direct pentru cum va fi perceput gradul general de atractivitate al unei persoane.

Femeile tind sa isi ingroase vocile si sa vorbeasca mai rar cand se afla in prezenta barbatilor pentru a induce sexualitatea, dar barbatii prefera tonurile mai acute, mai dinamice.

Atractivitatea vocala afecteaza si perceptia asupra personalitatii. O voce placuta este asociata cu o personalitate agreabila. Lucrul bun la aceasta trasatura este ca va puteti schimba vocile pentru a parea mai sexy.

8. Buze pline, sarutabile
O gura perfecta este irezistibila pentru barbati. In urma unui studiu efectuat de Universitatea din Manchester s-a dovedit ca buzele reprezinta cea mai atractiva parte a corpului unei femei.

Acoperite cu un ruj rosu, barbatii analizau gura femeii pentru o medie de 7 secunde; in timp ce ochii si parul le atrageau atentia pentru mai putin de o secunda.

Buzele subtiri, cand erau rujate cu o culoare rosie, isi cresteau gradul de atractivitate cu 40%.

Conform acestui studiu, buzele sunt privite ca fiind cea mai senzuala parte a corpului femeii si, cand sunt combinate cu o culoare rosie, nu este de mirare ca barbatii sunt absolut captivati de buzele rosii.

Ideea este ca daca va doriti sa creati o impresie buna, nu va mai preocupati cu parul si gasiti culoarea perfecta pentru a va face buzele cat mai evidente.

4 thoughts on “8 caracteristici ale femeilor de care barbatii se simt atrasi in secret (dar despre care nu vorbesc niciodata)

  1. Este clar ca autorul a depus mult efort pentru a realiza acest articol. Apreciem munca sa si abordarea detaliata a subiectului.

  2. Sunt impresionat de profunzimea analizei prezentate in acest articol. Autorul a facut o treaba excelenta in explicarea conceptelor cheie si oferirea unor exemple relevante.

  3. Ma bucur ca am dat peste acest articol, deoarece mi-a deschis ochii asupra unor aspecte pe care nu le stiam inainte. Este bine documentat si usor de urmarit.

  4. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva detaliata asupra subiectului abordat. Este impresionant modul in care autorul a reusit sa adune atatea informatii relevante intr-un singur loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *