Idei si sfaturi pentru decorarea unei locuinte mici

Doar pentru ca dispui de un apartament mic, nu inseamna ca trebuie sa te zgarcesti la decoratiuni. Afla cum sa decorezi un apartament mic si sa profiti la maximum de el.

Cu totii visam la case mari sau apartamente de multi metri patrati, dar adevarul este ca, in general, majoritatea oamenilor traiesc in spatii destul de mici, asa ca este esential sa invatam cum sa le valorificam la maximum.

Optarea pentru piese functionale, prioritizarea nevoilor tale sau valorificarea la maximum a spatiului de care dispui sunt cateva dintre sfaturile care iti vor permite sa iti decorezi casa intr-un mod practic si functional.

Pentru a decora o locuinta mica trebuie sa stii cum sa creezi efecte vizuale de spatialitate, astfel incat sa dai impresia ca este un loc mai mare decat este in realitate. Iata cum sa o faci!

Alege o cromatica deschisa

Daca nuantele bogate sau intunecate au tendinta sa faca spatiile sa para mai mici, nuantele deschise au efectul contrar.

Creeaza impresia unui spatiu marit si aerisit. Daca ai un apartament micut, alege o cromatica deschisa pentru pereti – fie alb sau alb cu o tenta de alta culoare, sau un albastru-bleu foarte deschis.

De asemenea, alege mobilier tot in culori deschise, ca sa nu para ca incarci peretii.

Incorporeaza pete de culoare

Culorile dau farmec obiectelor si incaperilor. Este un lucru stiut aproape de toata lumea.

De aceea, chiar daca alegi culori deschise pentru pereti, poti atrage atentia asupra unor locuri din casa cu nuante indraznete, contrastante.

De exemplu, punctul focal intr-o bucatarie ar putea fi masa si scaunele.

Dar, daca mobila de bucatarie este intr-o culoare deschisa, pune-o in contrast cu mobilierul de dining, care ar putea fi negru sau in diverse combinatii de negru cu verde sau albastru.

O alta idee este sa concentrezi atentia din dormitor asupra zonei ferestrei cu ajutorul unor perdele moderne, care sa dea profunzime si personalitate acestei incaperi.

Citeste continuarea aici: Idei si sfaturi pentru decorarea unei locuinte mici

Get in Touch

Related Articles

Latest Posts