Idei inteligente pentru iluminatul adecvat al locuintei tale

Pentru a obtine o iluminare perfecta trebuie sa tii cont de mai multe aspecte care te vor ajuta sa gasesti ceea ce cauti.

Desi poate parea greu de crezut, nu conteaza atat de mult dimensiunea spatiului, ci mai degraba distributia luminii in el. Cu alte cuvinte, incearca sa obtii un echilibru perfect intre iluminarea generala, ambientala si de detaliu.

Daca nu intelegi de ce acel mobilier si acele perdele care aratau grozav in magazin par sa-si fi pierdut stralucirea atunci cand intri in casa, poate ca este timpul sa acorzii putina atentie luminii cu care le privesti.

In plus fata de aspect, este importanta si cantitatea de lumina folosita in fiecare camera a casei. Iluminarea pe masura exacta a necesitatii spatiului este arta de a crea iluminatul perfect.

Trucurile si sfaturile pe care ti le vom oferi se refera la tipul, cantitatea si distributia luminii, astfel incat fiecare camera din casa ta sa aiba lumina de care are nevoie si, de asemenea, sa o si decorezi in acelasi timp.

Incearca iluminatul punctual

Iluminatul punctual se refera la sursele suplimentare de lumina, care sunt folosite intr-un context clar, cu un singur scop.

De pilda, daca vrei sa luminezi o suprafata mica a locuintei, iluminatul punctual implica folosirea unei lampi de birou sau a unei veioze. Astfel, vei reusi sa luminezi local, fara a pune in evidenta si restul incaperii.

Nu lasa deoparte nici corpurile practice sau decorative, cu modele care sa se armonizeze cu restul camerei.

Alege sursele potrivite pentru iluminatul general

In ceea ce priveste iluminatul general, acesta este intalnit in orice locuinta si presupune folosirea unor corpuri de iluminat care ofera o cantitate mare de lumina.

Indiferent daca vorbim despre lustre sau aplice si spoturi, acestea pot oferi camerelor o lumina omogena si calda, fara sa deranjeze din punct de vedere vizual.

Poti alege iluminatul general in camerele in care desfasori activitati nocturne, fie ca este vorba despre o incapere in care inveti, stai cu prietenii sau gatesti.

Creeaza o atmosfera placuta cu iluminatul ambiental

Citeste continuarea aici: Idei inteligente pentru iluminatul adecvat al locuintei tale

Get in Touch

Related Articles

Latest Posts