Cum poti valorifica spatiul pentru a obtine o casa confortabila si eleganta

Primul pas pe care trebuie sa il faci atunci cand renovezi un apartament cu incaperi mici este sa elimini spatiile inutile.

Cauta acele colturi care exista de obicei in casa, dar de care te poti lipsi fara probleme si fara a avea sentimentul ca pierzi ceva important din casa.

Este foarte important sa incerci sa deschizi spatiul pentru a lasa sa intre cat mai multa lumina, prin unirea bucatariei sau a holului cu livingul, sau sa creezi separari cu pereti despartitori din sticla.

Aspecte precum lumina, amplasarea mobilierului si chiar culorile peretilor sunt importante atunci cand se decoreaza si se renoveaza un apartament mic pentru a-l face sa para mai spatios.

Cu toate acestea nu toata lumea are cunostinte de design interior sau de utilizare a anumitor culori si materiale.

Asadar, daca iti doresti sa obtii o senzatie de spatiu in casa ta, poti realiza acest lucru aplicand unele dintre ideile si sfaturile de mai jos.

Foloseste orice loc din hol

Nu pierde din vedere utilitatea unui hol, atunci cand iti renovezi apartamentul. Amenajarea acestui spatiu nu trebuie sa fie una excesiva, ci limiteaza-te doar la elementele functionale.

Daca iei in calcul amenajarea unui hol ingust, tine cont ca podeaua, peretii si tavanul sunt elemente cheie si trebuie sa folosesti culori deschise, ca sa induci senzatia de spatiu.

Instaleaza corpuri de iluminat si pune oglinzi, ca sa faci o zona minuscula sa para mai mare.

Apeleaza la rafturi ori camarute incastrate in pereti, asa numitele cubby holes, instaleaza pantofare sau improvizeaza cuiere ori suporturi pentru genti, umbrele si palarii.

Nu uita ca exista piese de mobilier foarte inguste si ca poti crea spatii de depozitat chiar si in hol.

Renunta la simetrie si asortare in living

Intr-o camera de zi de dimensiuni reduse, trebuie sa lasi lumina sa inunde intregul spatiu.

Incaperea va parea mai generoasa si nici nu vei ocupa spatiul cu draperii voluminoase.

Foloseste piese de mobilier si elemente de decor care nu se asorteaza ca sa nu estompezi dimensiunile incaperii, in fata unui design indraznet.

Exista o diferenta intre aglomerarea vizuala inestetica si utilizarea unor corpuri de mobilier diferite care sa umple chiar un perete intreg.

Daca uiti de simetrie, vei utiliza mai bine spatiul din living si poti folosi mai mult mobilier.

Opteaza pentru mobilier multifunctional, in dormitor

Citeste continuarea aici: Cum poti valorifica spatiul pentru a obtine o casa confortabila si eleganta

Get in Touch

Related Articles

Latest Posts